Mirisi tradicije
Domaće i ručno rađeno
Priča o slasticama u O’broku započinje s paprenjacima, tradicionalnim zagrebačkim kolačićima duboko ukorijenjenima u našu kulturnu i gastronomsku baštinu. To su prhki medenjaci obogaćeni orasima, bademima i mirisnim začinima poput papra, cimeta i klinčića, u neobičnoj, ali savršeno uravnoteženoj kombinaciji okusa koja je stoljećima krasila domaće blagdanske stolove. U O’broku njegujemo staru recepturu iz 1829. godine, zahvaljujući kojoj naši paprenjaci zadržavaju izvorni okus i miris
Paprenjake je u svojim djelima spominjao i August Šenoa, koji ih je svojim perom pretvorio u simbol starog Zagreba. Opisivao ih je kao kolačiće koji bude miris doma i donose radost svakodnevnih trenutaka. Upravo ta jednostavnost i toplina bile su nam nadahnuće za stvaranje naših današnjih slastica u O’broku.
Njegujući duh zagrebačke tradicije, u našoj slatkoj ponudi posebno mjesto zauzimaju raspucanci, nježni i mirisni kolačići s hrskavom koricom i mekanom, sočnom sredinom. Svaki je raspucanac pečen s pažnjom, a njihova jednostavnost i bogat okus podsjećaju na djetinjstvo i mirise domaće kuhinje.
Poseban užitak donose naše domaće savijače, klasik koji nikada ne izlazi iz mode. Bilo da je riječ o savijači s višnjama ili onoj s jabukama i cimetom, svaka se priprema od ručno vučenog tijesta, baš onako kako su to radile naše bake. Uz njih u ponudi su i naši domaći štrukli, pripremljeni na isti, tradicionalni način s ručno rađenim tijestom, svježim sirom i bogatim okusima.
Briga o domaćim okusima u O’broku ne staje samo na slasticama. Svakog jutra u našoj kuhinji pečemo vlastiti domaći kruh, mirisan, topao i hrskav.
U svakoj našoj slastici i svakom zalogaju kruha osjeća se ljubav prema domaćem, poštovanje prema tradiciji i želja da svakom gostu donesemo onaj poznati osjećaj topline koji podsjeća na dom.



